De Berckepoort in Dordrecht; De praktische toepassing van bouwhistorisch onderzoek (ontleding) in het ontwerpproces

Auteurs

  • Ronald A.H.M. Glaudemans
  • Jan A. van der Hoeve

DOI:

https://doi.org/10.7480/knob.94.1995.5.467

##submission.downloads##

Samenvatting

[No abstract available]

Biografieën auteurs

Ronald A.H.M. Glaudemans

Ronald A.H.M. Glaudemans van het Instituut voor Bouwhistorie, Inventarisatie en Documentatie te 's-Hertogenbosch studeerde stedebouw aan de HTS in Tilburg en bouwkunde aan de TU-Delft. Tijdens zijn studie werkte hij reeds bij de Bouwhistorische en Archeologische Dienst van de gemeente 's-Hertogenbosch waar hij bij ir. A.H. van Drunen een opleiding kreeg als bouwhistoricus. Vanaf 1983 verrichtte Glaudemans o.m. werkzaamheden in Maaseik (B), Deventer, Haarlem en Dordrecht (Berckepoort). Hij bereidt een publicatie voor over de typologie van de huizen in Maaseik en is medeoprichter en secretaris van de Stichting Bouwhistorie Nederland en redacteur van de Nieuwsbrief Bouwhistorie.

 

Jan A. van der Hoeve

Ir. J.A. van der Hoeve studeerde bouwkunde aan de TH Delft en is gevestigd als particulier bouwhistoricus te Amersfoort. Momenteel is hij onder andere werkzaam voor de Rijksgebouwendienst, de Gemeente Utrecht en de Gemeente Dordrecht (i.v.m. Berckepoort).

Gepubliceerd

1995-10-01

Citeerhulp

Glaudemans, R. A., & van der Hoeve, J. A. (1995). De Berckepoort in Dordrecht; De praktische toepassing van bouwhistorisch onderzoek (ontleding) in het ontwerpproces. Bulletin KNOB, 94(5), 156–162. https://doi.org/10.7480/knob.94.1995.5.467

Nummer

Sectie

Artikelen

##plugins.generic.plaudit.displayName##